IndustriGruppen Bothnia, IGB, har engagerat Jan H Nilsson, 61 år, som ny projektsäljare. Han kommer att agera som stöd för kunderna från inledande tekniska diskussioner till installation och driftsättning av gruppens industriella projekt.

-Vi är mycket nöjda över att vi kunnat knyta till oss en person som Jan med hans mycket långa och gedigna erfarenhet av industriprojekt i hela världen, säger Mikael Nilsson, VD på Relitor, ett av bolagen i IGB.

Jan H Nilsson har under de senaste 25 åren haft ledande befattningar inom Boliden-koncernen, Outokumpu och Outotec inom främst konstruktion, försäljning och projektgenomförande. Jans uppdrag som bl a VD och platschef på Outotec har gjort honom till en auktoritet inom gruvindustrin.

-Hans roll på IGB kommer dock att vara bred och omfatta olika typer av industri och projekt i olika storleksklasser. Verksamhetsområdet blir Norden, med extra fokus på vår prioriterade marknad i Nordnorge. Jan kommer att börja sitt engagemang den första september.

Med samlade krafter

IGB startades för drygt ett år sedan av bolagen Stilmek AB, Gallac AB, HF Progress AB, samtliga i Skellefteå och av Relitor AB i Luleå med avsikt att erbjuda kompletta system- och funktionsleveranser till tung industri inom gruv, process, vattenkraft, anlägg, olje- och gas samt fiskuppfödning.

-Vi har fått en mycket bra start på det gemensamma bolaget, säger IGB:s VD Alf Nilsson. Vi har fått både många förfrågningar och reella uppdrag. I grunden fanns en envis bearbetning av framför allt kunder i Nordnorge från de enskilda företagen i gruppen, men när vi nu tillsammans kan komma med ett komplett erbjudande har det verkligen lossnat. Tillsammans har vi betydligt mycket mer samlad kompetens och muskler att ta oss an större uppdrag.

 

För frågor ta kontakt med:

Alf Nilsson, vd/CEO Industrigruppen Bothnia
Mobile: +46 70-6292982

Mikael Nilsson, vd/CEO Relitor
Direct: +46 (0)920-24 74 95, Mobile: +46 (0)70-597 05 00

 

 

Om IGB

IndustriGruppen Bothnia AB är ett bolag inom verkstadsmekanisk sektor som erbjuder system- och funktionsleveranser till tung industri. Verksamhetsområdet är Norden, med extra fokus på Nordnorge. Bolaget samverkar internt och externt med andra företag för att möta kundernas behov av större komplexa leveranser som innehåller projektering, konstruktion, tillverkning, montage och driftsättning.

IndustriGruppen Bothnia ägs i dag av Stilmek AB, Gallac AB, HF Progress AB, samtliga med säte i Skellefteå och av Relitor AB med säte i Gammelstad, Luleå. Tillsammans har bolagen en omsättning på ca 113 milj kr, 100-talet anställda och förfogar över 10 000 kvm produktionsyta.